Wat is dat een reinigende schoorsteen ?

De PURE AIR TOWER is een binnenschoorsteen in hout of een ander materiaal die de schadelijke deeltjes die zich na verloop van tijd in de kamers nestelen uit de lucht zal halen en de intensiteit van deze geur te verminderen. Hij bestaat uit een meubel en een wegwerp filtercartridge. De PURE AIR TOWER is passief, toegankelijk en praktisch en zorgt voor schonere lucht.

De schoorsteen

De schoorsteenmantel die bestaat uit natuurlijke materialen is niet zo groot maar heeft een doeltreffende trek. Onderaan de schoorsteenmantel worden er openingen voorzien om de stijgende lucht te laten passeren. Het product zorgt er dus niet enkel voor dat het binnenklimaat gereinigd wordt maar regelt ook de verschillende temperatuurlagen in de kamer en vermindert de intensiteit van het omgevingslicht geuren.

De cartridge

Binnen in het kanaal bevindt zich een wegwerp filtercartridge die jaarlijks vervangen moet worden afhankelijk van de hoeveelheid stof die zich op de binnenwanden bevindt. Hij bestaat uit een koker die aan de binnenkant is gecoat met natuurlijk vet om alle soorten fijne stofdeeltjes die in de binnenlucht aanwezig zijn, op te vangen. Er zijn ook meerdere blokkades voorzien die ook doordrenkt zijn en ervoor zorgen dat de lucht niet al te vrij kan circuleren zodat de fijne stofdeeltjes door de luchtvermenging worden afgezet.

Voor wie is de PURE AIR TOWER bestemd?

Er is in alle gebouwen binnenverontreiniging aanwezig. Wij zijn dus allemaal betrokken partij. De mens ademt gemiddeld 15m³ lucht in per dag. Door dat grote volume zijn bepaalde doelgroepen gevoeliger dan andere. Denk maar aan overgevoeligheid van de schildklier, astma, allergieën en tal van andere dingen.

Astma

Deze ziekte die al gekend is van in de oudheid zorgt voor een moeilijke ademhaling. Mensen met astma moeten dus aandacht hebben voor hun milieu en de kwaliteit van de lucht die zij inademen. Door deze laatste te filteren met de PURE AIR TOWER en heel wat van de omgevingsresidu's uit de lucht te wassen, zal de schonere lucht de ademhalingscapaciteiten van deze zieken verbeteren.

Allergieën

Heel wat mensen hebben allerlei soorten allergieën, de meeste hebben te maken met pollen die rechtstreeks verband houden met de zwevende deeltjes in de omgevingslucht. Door te gaan filteren en op die manier hun hoeveelheid te beperken zal de lucht er minder van verzadigd zijn en zal het aantal allergenen dat per uur wordt ingeademd ook dalen.

Waarom een reinigende schoorsteen ?

Onze grootouders

Geboende meubels zijn volledig uit de mode. Hedendaagse meubels bestaan uit materialen die zijn afgeleid van petroleum en langzaam maar zeker degenereren.

Vroeger maakten onze grootouders hun woonkamer schoon met veel proper water en vette zeep die het fijn stof prima neutraliseren. Nu is de vochtige dweil het sleutelwoord, waardoor de luchtlaag niet meer wordt vermengd en de zwevende deeltjes niet meer verwijderd worden met het water.

Binnenverontreiniging

Als wij in een regio leven met lucht-, verkeers-, huishoudelijke en industriële verontreiniging, kunnen heel wat deeltjes, verstrikt raken in het binnenklimaat van de gebouwen.

Ziekten

Het fijne stof is spijtig genoeg geen onbekende voor de pathologie van kankers en dat op alle niveaus: respiratorisch, hepatisch, cardiaal, verstoring van het immuunsysteem, reumatologische problemen op veel te jonge leeftijd, problemen met het skelet en fibromyalgie.

Hel lijkt alsof de geneeskunde deze problemen, waarvan zij ongetwijfeld door onwetendheid of misschien om economische redenen nog de oorzaken niet van kent, pas nu ontdekt.

Rechtstreekse toegang

Het kan dus gaan om verschillende chemisch gevaarlijke stoffen: zware metalen die wel degelijk gekend zijn als hardnekkige organische polluenten (kwik, arsenicum, chroom, barium, lood, cadmium, enz.), vinylchloride en heel wat andere producten die in verschillende materialen zitten. Deze verontreinigende stoffen worden vaak beschermd door normen waardoor zij rechtreeks toegang krijgen tot onze binnenlucht.