Gebouwen publiek

Luchtvervuiling binnenshuis

Wij brengen onze dagen niet enkel binnen in huis door. Tussen de school en de buitenschoolse activiteiten brengen onze kinderen het grootste deel van hun tijd door in gebouwen die als ze niet in gebruik zijn, volledig afgesloten zijn uit veiligheidsoverwegingen. Door de langzame slijtage van de binnenmaterialen, wordt de lucht in deze gebouwen soms heel giftig als gevolg van het fijne stof en de bacteriën die door het stof worden meegedragen.

Als gebouwen die dagelijks gebruikt worden al vervuild zijn, zijn de gevaren voor feestzalen, sportzalen, openbare kleedkamers en heel wat andere gebouwen die onregelmatig gebruikt worden, bijzonder groot.

Passief systeem

Vertrekkend vanuit een volledig passief systeem waar geen enkele vorm van elektriciteit voor nodig is, kan ons gepatenteerd product Pure Air Tower de lucht reinigen en een groot deel van de zwevende deeltjes uit de lucht halen maar ook de geur verwijderen die meestal aanwezig is in gebouwen die vaak gesloten staan. De Pure Air Tower produceert natuurlijk geen zuurstof. Om een superieure luchtkwaliteit te verkrijgen is er dus een doeltreffende ventilatie nodig samen met het gebruik van onze tower.

Medisch

Waxed vinyl

Het poetsen van het vinyl in ziekenhuizen, consultatieruimten en andere bejaardentehuizen wordt vaak aangewend om de toxines die in de lucht aanwezig zijn te "vangen". Daarbij gaat het wel enkel om diegene die in contact komen met deze oppervlakten.

Voorzichtig mengen

Door het gepatenteerde systeem van passieve luchtfiltering maakt Pure Air Tower door zijn grootte en zijn vorm een trek mogelijk zonder dat er elektriciteit wordt aangewend en zonder de minste geluidshinder. De schoorsteen zorgt voor een geleidelijke vermenging van de luchtlagen waardoor de lucht die door de gecoate filters stroomt, gewassen worden van de fijne stofdeeltjes en residu’s die zich in de lucht bevinden.

Pure Air Tower dans un champ

Industrie

Betrokken werknemers

Ondanks de meestal hoogperformante ventilatiesystemen, slaat men vaak helemaal geen acht op de kwaliteit van de lucht in de industrie, de opslagplaatsen en de productiesites. En toch zijn dat gevoelige plaatsen en zijn de werknemers er rechtstreeks bij betrokken.

Verminderde toxiciteit

Met Pure Air Tower kunt u de slechte luchtkwaliteit op een passieve wijze doen dalen, dankzij een filtercartridgesysteem. Bovendien zijn er nu specifieke modellen voor dit soort gebouwen beschikbaar.

Pure Air Tower dans un champ

Echte long

Vergelijkbare ontwerp

De cartridgefilters van onze schoorstenen zijn bedekt met een vettige emulsie waardoor zij op dezelfde manier werken als onze longen. Dankzij dit ontwerp en het moduleerbare systeem wordt het mogelijk om de lucht te reinigen in talrijke projecten.

Meerdere toepassingen

Met een heleboel aangepaste filters wordt het mogelijk om een volledig vervuild gebouw te reinigen. Daarenboven kunnen de filters na gebruik door een laboratorium onderzocht worden om de luchtkwaliteit te bepalen en om de aanwezigheid van toxines of koolstoffen te ontdekken, zelfs buiten. De Pure Air Tower wordt zo een echte waakhond.

Intensief gebruik

Bij echt heel intensief gebruik, kan het systeem gemechaniseerd worden door toevoeging van elektrische ventilatie. Dat model van Pure Air Tower is meer bepaald nuttig op bepaalde bouwplaatsen waar er bijvoorbeeld isolatie wordt aangebracht. De schoorsteen zuigt dan immers het meeste stof en de stofdeeltjes weg die vrijkomen door het plaatsen en verwerken van het materiaal.

Pure Air Tower dans un champ

Pure Air Tower, een passief systeem

Vernieuwde model

Dit nieuwe model van Pure Air Tower combineert het gepatenteerde systeem van het origineel model met herdachte materialen en afmetingen.

Deze schoorsteen kan bevestigd worden aan de muur, een plint of een rek en is bestemd voor openbare en commerciële ruimten. Hij wordt op een bepaalde hoogte van de vloer geplaatst om een betere trek te krijgen en de cartridge kan gemakkelijk uit de houder onderaan gehaald worden en vervangen door de clip of de pen te verwijderen.

Aangepast aan uw behoeften

De hoogte van de leidingen kan variëren in functie van verschillende factoren en zal bestudeerd worden in functie van de hoogte van de lokalen en hun oppervlakte. Soms zijn er meerdere towers nodig.

Esthetiek bewaard

We hebben bij dit model ook aan het design gedacht. Er zijn metalen of zelfs gelakte modellen beschikbaar die blinken net zoals de carrosserie van een wagen en perfect aansluiten bij de inrichting van de kantoren, ateliers, scholen of andere openbare gebouwen waarvoor ze gebruikt zullen worden.